Dansearrangement i Norge

Utvalget av dansearrangement er ikke stort i dagens Norge. Dans har visnet bort, og blir kun holdt i live av opptredener på konserter. ‘Skal Vi Danse’ har gjort individuell dans til underholdning, men folk syns det er morsommere å titte på at noen andre gjør jobben.

Skal man danse selv, må man opp til Møre og Romsdal. Ja, eller Troms om man virkelig vil slå seg løs. Fra tid til annen blir det hold danseshow rundt omkring i landet. Der kan man komme og se på unge mennesker fremføre alle mulige tryllekunster med kroppen.

De fleste danseshow blir holdt i Oslo, der man også har de fleste danseskolene. Hiphop og freestyle er populært blandt ungdom, som har flere fristeder, klubber og parker å gå til nå man vil trene. Melafestivalen inviterer årlig titalls dansere fra hele verden som viser frem sine rytmer til menneskene i hovedstaden.

Dans med lys og farger, samt live musikk fra den gigantiske scenen som holder stemningen i gang. Dansestiler fra India og Pakistan. Kina og Vietnam. Russere, afrikanere, indianere, alt du kan tenke deg. Alle blander seg i takt med musikken. Praktfullt. En dag vil dansen vende tilbake, og folk vil snurre rundt i gatene og omfavne hverandre i takt.